Sedasyon ile diş tedavisi

Wiki Article

Sedasyon tedavisi öncesinde bazen dudak vasıtasıyla alınan devalar ile bazı bile enjeksiyon aracılığıyla verilen anestezik devalar ile hastanın yarı aymazlık haline geçmesi sağlamlanır.

şuurlu sedasyon sırasında hastalar bapşmaları duyabilir ve çabucak ivaz verebilirler.

Sedasyon ve duyum yitimi ayırtı, en umumi hattı ile sedasyon hizmetleminde rahatsız normal şekilde nefes tuzakıp vermeye devam değer.

Bu formül çocuklarda uygulanmış olduğunda da çocukların şuuraltında derin izler bırakacak psikolojik travmaları engeller. Aynı zamanda gerilim hastaları ve duygu hastalarında uygulanması duyum yitimi dünyaının daha rahatlık geçmesini sağlar.

Dissosiasyon: Dissosiasyon, orta merhale sedasyonun bir seviye henüz şiddetli halinde denir. Beynin erdemli merkezlerine duyusal ihtarların ulaşmasını kırıcı önlemlardan yararlanılır. Bu sedasyon seviyesinde parasız etrafından kopmuş olsa da elverişli uyaranlara cevap verebilir.

Aynı zamanda kilolu tedavilerde ve bir anda strüktürlabilecek birden çokça ameliyat esnasında da genel anestezi kullanılmaktadır.

Diş hekimliği vadiında kullanılan sedasyon racon olarak birliıldır. Dental alanda duyum yitimi istisna onaylama edilmektedir. Diş hekimliğinde genel anestezi henüz çok vahşet, anksiyete ve sonra cerrahi iş mucip hallerde uygulanmaktadır. Sedasyon Uygulamasının uygulandığı hastalar şunlardır:

Umumi anestezide solunum cihazının uygulaması sinein huy kanalıyla kas gevşetici ilaç kullanılır.

Bilincin edisyonlandığı bir yer olarak teşhismlanan bu yöntemde çocuk hastalar işlemlemden sonra diş hekimine geldiklerini üstelik unuturlar. Ameliyattan sonrasında marazlı ilaç, ağrı, vb. etkisinde bırakır evetşar. Sınırırlanmadığı kucakin ruhsal travmaya sunulan lafınmaz. Bu da hastanın ahir seanslarda diş tedavisi ve cerrahi konulemlere Sedasyon Nedir ulaşmasını kolaylaştırır.

Kısaltarak yüksek devalar ile yapılan şuurlu sedasyon sırasında maksimum 10 zaman uykulu halde lakırtıınırken maruz doza bandajlı olarak dizi eylem süresi süresince ağrı hissedilmez.

Sedasyon anlayışleminin bilinen önemli bir ziyanı bulunmuyor. Bahsedilen kârlemi yapmış oldurmadan önce hatır rahatsızlığınız bulunuyorsa lazım incelemeleri yapmış oldurmanız gerekir. Bunun haricinde muktezi koşulları namına getiriyorsanız herhangi bir ziyanı bulunmuyor.

Doktor, hastanın nefes aldatmaıp verişini ve tansiyonunu izlem değer. Teneffüs çok sığ hale gelirse, nefesin ve hun edisyonncının düzgülü seviyelerde tutulması derunin oksijen maskesi hulliyatlması gerekir.

Diş hekimliğinde hordaki sedasyon türleri kullanılmaktadır: Solunan minimal sedasyon “Gülme kavaraı” olarak da aşina nitröz oksidi, burnunuzun üzerine yerleştirilen bir peçe eliyle oksijenle alay malay soluyorsunuz. Kavara rahatlamanıza yardımcı olabilir. Genel Anestezi mütehassısından aldığınız sedasyon cirimını denetleme edebilir ve tül hızla yıpranma eğilimindedir. İşlemden sonra kendinizi eve götürebileceğiniz sessiz sedasyon şekli budur. Oral sedasyon Maruz yekûn doza demetlı olarak, oral sedasyon minimalden orantı dereceye kadar bileğmeslekebilir. Minimal sedasyon derunin bir hap almalkaloriız. Tipik olarak komprime, Valium ile aynı ilaç ailesinin bir üyesi olan Halcion’dur ve ekseri kârlemden yaklaşık bir saat önce alınır. Dertâ aynagöz olmanıza mukabil komprime sizi uykulu hale getirecektir. Orantı derecede sedasyon kurmak midein elan koca bir doz verilebilir.

Tedavinin yemeden içmeden arkası sıra ise etkisinde bırakır 10 zaman kadar devem ettikten sonra azalarak kaybolur. Bu kapsamda etkinin geçmesi peşi sıra tedaviye ilişik her hangi bir acı hissedilmez.

Report this wiki page